יום שישי בצהריים, מיניבוס שמכיל עשרה בלוגרים צוהלים יוצא לדרך, היעד וידה לוקה , חיפה ...כבר בדרך חשבתי לעצמי שקצת נסחפו עם השם הזה ,וידה לוקה בספרדית בתרגום חופשי לעברית זה החיים המטורפים, חיים מטורפים ? בחיפה ?אופטימיים החייפאים חשבתי לעצמי
בשעה 15:00 נחתנו באחות המנומנמת של תל אביב , עם בטן מקרקרת וציפייה לבאות , בכניסה חיכו לנו בעל המקום ירון ייני , איש מחוייך ועליז וכבר בכניסה היה אפשר להרגיש את האווירה השמחה שיש למקום להציע , המקום היה מלא , מוזיקת רקע שיצאה איש שם משנות השמונים - תשעים ואפילו זוג נגנים עלה בשלב מסויים עם מוזיקה בסגנון דרום אמרקאי עוד בטרם הספקנו להתיישב מולאו הכוסות שלנו בקאווה ובהחלט הייתה שם אווירה תוססת ובעיקר מחוייכת ושמחה
המנות הראשונות התחילו להגיע לאט לשולחן בליווי מלצרית מתוקה במיוחד שללא ספק אינה תואמת את הזן התל אביבי הקלאסי , התפריט ברובו מושתת על המטבח הספרדי עם קריצות ונגיעות לחך הישראלי
המנות הראשונות שהוגשו לנו כללו פרשוטו על מצע חציל וקממבר שהיה מצויין , פילה סרדין טרי , סביצ'ה בקר , צדפות ממולאות במאכלי ים , סביצ'ה בורי בשמן זית ,ביסק סרטנים , המנות מוגשות באופן אסטתי ויצרתי ובהחלט נעימות לעין וגם לקיבה , בביסק סרטנים הייתה מפילה מבחינתי שהיה לא סמיך במיוחד שלא לאמר מימי
בין לבין האלכוהול המשיך לזרום המוחיטו שהוגש בשוטים טוען שיפור אך לעומתו סנגיריה האגסים שהוגש היה פשוט מנצח , מחליק בגרון ברכות ובהחלט היווה ליווי מעולה למנות העיקריות שהוגשו ,בשלב מסויים בשביל להוכיח ששנות השמונים עדיין מככבות בחיפה ביקשתי שנדי ...כן , כן אותו משקה שהיה כל כך פופולרי בשנות השמונים תחת פירסומין של רוד סטויארד ואכן מיד ידעו על מה אני מדברת ואפילו קיבלתי אותו עם דובדבן (רק מטריה צבעונית הייתה חסרה בכוס להשלים את אווירת שנות השמונים ) בל מקרה קיבלו נקודת זכות על השנדי הזה ממני
המנות העיקריות או הביסים הגדולים בטפאטס החיפאי הן לדעתי הדבר המנצח , קבבוני טלה על מצע של עדשים וחומוס , צלעות אווז עם אניס וקינמון מבושלים עם פירות יבשים היו תענוג אמיתי , שילוב של טעמים מנצח שכבר חשבתי שהגענו לשיא הגיעה מנה שהייתה מנצחת הביקור מבחינתי , כבד אווז בגריל על קדאיף, אננס, וריבת בצל ביין אדום אחח...זה היה תענוג צרוף
בין המנות העיקריות היה ניתן למצוא תבשיל אורז ירקות ופירות ים שבהחלט היה תוספת טובה לביסים הגדולים ,אם תשאלו אותי תעברו היישר לביסים הגדולים כי שם מתגלים השילובים הייחודים שיוצרים שם
ועל אף שהבטן הייתה מלאה ולאלכוהול היה "ריפוד " נוח לשבת עליו על המנות האחרונות לא ויתרתי , הצורויסוס שהוגש טעון שיפור היה מעט בצקי בפנים , על קדאיף ומסקרפונה ברוטב פירות יער ועל פודינג לחם ברוטב טופי חם, כדור גלידת ווניל בהחלט לא הייתי מוותרת שתי מנות מצויינות
המשיכו לזרום לשולחן אגסים ביין ועוד מיני קינוחים שנראו תענוג לעיניים , אבל שם כב הגעתי לנקודה שזהו זה אי אפשר להכיל לקחתי את השנדי מתענגת על בטן מלאה ויצאתי לסיגריה קצת להקל על העומס ולראות במו עיניי שאכן , יש סימני חיים בחיפה תוכלו למצוא אותם בוידה לוקה
אווירה של מקום תוסס , חי ומלא באנרגיות חיוביות צוות מלצרים חביב וגם אוכל שבהחלט שווה לכם לעצור לכמה דקות , לשתות סנגיריית אגסים מעולה ולנשנש ביסים גדולים ופשוט להנות
וידה לוקה - טאפאס בר |חורב 10 חיפה | אתר המסעדה
בשעה 15:00 נחתנו באחות המנומנמת של תל אביב , עם בטן מקרקרת וציפייה לבאות , בכניסה חיכו לנו בעל המקום ירון ייני , איש מחוייך ועליז וכבר בכניסה היה אפשר להרגיש את האווירה השמחה שיש למקום להציע , המקום היה מלא , מוזיקת רקע שיצאה איש שם משנות השמונים - תשעים ואפילו זוג נגנים עלה בשלב מסויים עם מוזיקה בסגנון דרום אמרקאי עוד בטרם הספקנו להתיישב מולאו הכוסות שלנו בקאווה ובהחלט הייתה שם אווירה תוססת ובעיקר מחוייכת ושמחה
המנות הראשונות התחילו להגיע לאט לשולחן בליווי מלצרית מתוקה במיוחד שללא ספק אינה תואמת את הזן התל אביבי הקלאסי , התפריט ברובו מושתת על המטבח הספרדי עם קריצות ונגיעות לחך הישראלי
פרשוטו על מצע חציל וקממבר |צילום: צילום משכר |
המנות הראשונות שהוגשו לנו כללו פרשוטו על מצע חציל וקממבר שהיה מצויין , פילה סרדין טרי , סביצ'ה בקר , צדפות ממולאות במאכלי ים , סביצ'ה בורי בשמן זית ,ביסק סרטנים , המנות מוגשות באופן אסטתי ויצרתי ובהחלט נעימות לעין וגם לקיבה , בביסק סרטנים הייתה מפילה מבחינתי שהיה לא סמיך במיוחד שלא לאמר מימי
צדפות ממולאות בפירות ים |צילום: צילום משכר |
בין לבין האלכוהול המשיך לזרום המוחיטו שהוגש בשוטים טוען שיפור אך לעומתו סנגיריה האגסים שהוגש היה פשוט מנצח , מחליק בגרון ברכות ובהחלט היווה ליווי מעולה למנות העיקריות שהוגשו ,בשלב מסויים בשביל להוכיח ששנות השמונים עדיין מככבות בחיפה ביקשתי שנדי ...כן , כן אותו משקה שהיה כל כך פופולרי בשנות השמונים תחת פירסומין של רוד סטויארד ואכן מיד ידעו על מה אני מדברת ואפילו קיבלתי אותו עם דובדבן (רק מטריה צבעונית הייתה חסרה בכוס להשלים את אווירת שנות השמונים ) בל מקרה קיבלו נקודת זכות על השנדי הזה ממני
המנות העיקריות או הביסים הגדולים בטפאטס החיפאי הן לדעתי הדבר המנצח , קבבוני טלה על מצע של עדשים וחומוס , צלעות אווז עם אניס וקינמון מבושלים עם פירות יבשים היו תענוג אמיתי , שילוב של טעמים מנצח שכבר חשבתי שהגענו לשיא הגיעה מנה שהייתה מנצחת הביקור מבחינתי , כבד אווז בגריל על קדאיף, אננס, וריבת בצל ביין אדום אחח...זה היה תענוג צרוף
צלעות אווז עם אניס וקינמון , מנה מנצחת | צילום: צילום משכר |
קבבוני טלה | צילום: צילום משכר |
בין המנות העיקריות היה ניתן למצוא תבשיל אורז ירקות ופירות ים שבהחלט היה תוספת טובה לביסים הגדולים ,אם תשאלו אותי תעברו היישר לביסים הגדולים כי שם מתגלים השילובים הייחודים שיוצרים שם
ועל אף שהבטן הייתה מלאה ולאלכוהול היה "ריפוד " נוח לשבת עליו על המנות האחרונות לא ויתרתי , הצורויסוס שהוגש טעון שיפור היה מעט בצקי בפנים , על קדאיף ומסקרפונה ברוטב פירות יער ועל פודינג לחם ברוטב טופי חם, כדור גלידת ווניל בהחלט לא הייתי מוותרת שתי מנות מצויינות
פודיניג לחם| צילום: צילום משכר |
עוד קצת מתוק ודי | צילום: צילום משכר |
המשיכו לזרום לשולחן אגסים ביין ועוד מיני קינוחים שנראו תענוג לעיניים , אבל שם כב הגעתי לנקודה שזהו זה אי אפשר להכיל לקחתי את השנדי מתענגת על בטן מלאה ויצאתי לסיגריה קצת להקל על העומס ולראות במו עיניי שאכן , יש סימני חיים בחיפה תוכלו למצוא אותם בוידה לוקה
אווירה של מקום תוסס , חי ומלא באנרגיות חיוביות צוות מלצרים חביב וגם אוכל שבהחלט שווה לכם לעצור לכמה דקות , לשתות סנגיריית אגסים מעולה ולנשנש ביסים גדולים ופשוט להנות
וידה לוקה - טאפאס בר |חורב 10 חיפה | אתר המסעדה
תגובות
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתך :-)