מה תקנו או למה זה טוב ? לא משנה מה העיקר שתקנו ...באלק פריידי מתחיל לבצבץ בכל פינה גם בישראל ולאט , לאט מחדיר את " חג תרבות הצריכה " גם אלינו.
תרבות הצריכה ההולכת ומתעצמת ביעולם המערבי ( כן על אף מחאות כאלו ואחרות ) לא יודעת שובע , בכל שנה מגוון המוצרים שאנו רוכשים ואינם ממש הכרחיים לקיומנו הולכים וגדלים.
בנקסי |shop until you drop |
כן , אני חלק מתרבות הצריכה הזו כמו כולנו ויחד עם זה תמיד קיים בי דיסונס עמוק בעניין מצד אחד תרבות הצריכה הזו היא כיפיית ונחמדה מצד שני היא תרבות שיוצרת ניכור וחברה " מסוממת " מסמלי סאטוס חברתיים שמתייגים כל אחד מאיתנו כ"נכון " או "לא נכון" בחברה המערבית.
החלק הגרוע שאני לא חושבת שאף אחד כבר ממש מבדיל מהו אותו מוצר שאנחנו באמת רוצים ויעיל לנו או מהו אותו מוצר שרכשנו פשוט מאוד כי הפרסום שחודר מכל מקום מעבירלנו בלי סוף מסרים תת הכרתיים , שנרצה או לא נרצה כל עוד אנחנו צופים בטלווזיה , משתמשים באינטרנט או סתם מסתובבים בעיר אנחנו נחשפים אליו ובהחלט מושפעים.
שבבאלק פריידי רואים אלפי אמרקאים מבלים לילה שלם ובחלק מהמקומות בקור עז , רקבשביל לקנות איזה מוצר אלקטרוני או בגדים חדשים בהנחה , אפשר להבין את גודל הטירוף! בישראל זה מתחיל לבצבץ פה ושם ברשתות שונות והאמת זה קצת מדאיג...ארה"ב היא לא בדיוק מודל להדמות אליו לפחות לפי דעתי .
תרבות הצריכה בעיקר הביאה אנשים רבים להערכת עצמם על פי מה שהם צורכים , כלומר בניית הערך העצמי נבנה על פי מה שצרכנו , אם צריכת המוצרים מושפעת ממותגים וסמלי סאטטוס " נחשבים " הערכה העצמית של האדם עולה...נכון זה משפט מקומם ומעצבן לאללה אבל לפי אלפי המחקרים זה בדיוק מה שקורה לנו.
בעזרת אלפי פרסומות שכמובן פועלים על עולם הרגשות שלנו באופן ישיר , עומדת רעיון שקרי ואשלייתי שניתן באמצעות אמצעים חומריים למלא ולממש צרכים רוחניים ונפשיים של כל אדם כמו הצורך באהבה , הצורך בקבלה והצורך באישור חברתי.
![]() |
© Lila Benharush | tag dream |
אך למעשה ההפך הוא הנכון , הצריכה המטורפת שהולכת ומתעצמת מרוקנת את האדם ולמעשה כל המינפולציות הפרסומיות נועדו למטרה אחת : לגרום לנו לרכוש עוד ועוד ולהמשיך להזרים כסף לתעשייה ולעולם המותגים וסמלי הסאטטוס השונים ויחד עם זאת גורמת לכל אדם שחי בעולם המערבי לחזק ולשמור על תחושה רגשית שכל הזמן יש צורך להשתפר שמה שאנחנו לא מספיק טוב ומגבירה את התחרותיות בין בני האדם.
למעשה תרבות הצריכה אומרת לכל אדם ההצלחה שלך והאיכות שלך כאדם נמדדת על פי כמות החומר שהשגת בחיים , ככל שתרכוש יותר וככל שתצבור יותר , תהיה אדם "שווה " יותר.
אני אישית כפי שרבים מכם יודעים עוסקת גם בתחום הפרסום וכן אני מאוד אשמח להשפיע על כל אחד ואחד להשקיע בעולם הפנימי , באיכויות שאינן קשורות בחומר , בהזנת הדבר היחידי שבאמת משפיע בנשמה , בלב , באהבה עצמית והסביבה קבלה , אני עושה את זה כבר שנים ולא זה לא התחום הכי מכניס בעולם אך אני באמת ובתמים מאמינה שמה שהעולם שלנו זקוק לו יותר מכל , זה קצת חזרה לאנושיות , איזון נכון בין רוח לחומר.
אני נהנת מתרבות הצריכה במידה כזו או אחרת ויודעת שרק שילוב מאוזן ונכון בין שני העולמות האלו של רוח וחומר יכול למלא את האדם מבפנים , בפסטיבליים ובסדנאות רואים את זה באופן מוחלט ! שהחיבור הזה לעוד אנשים , שיחות שהן פנים מול פנים ולא באמצעי תקשורת כאלוואחרים , חיבוק, חיוך ואיכפתיות אפילו אם זה רק לכמה ימים משיבים איזשהו ניצוץ מלא חיי ם לעיניים של כל אחד מהמשתתפים.
שאני רואה תרבויות שלמות במערב שמבוססות על צריכה מטורפת וימים כמו באלק פרדיי שהם חגיגה חזירית וצרכנית שמשקפת את תרבות הצריכה במלוא כיעורה , קצת נצבט לי הלב...הדיסונס הזה ומציאת האיזון הנכון , אני מאמינה קיים בכל אחד מאיתנו, זה לא טוב או רע מי שנמצא בעולם הרוחני ועושה מדיטציה ועבודת מודעות וחי בעולם המערבי הבאבילוני , מחוייב כל הזמן למצוא את האיזון.
תקנו , תהנו אבל לא עד שתקרסו , באיזון מול האהבה , חברות והזנת הנשמה .
תגובות
הוסף רשומת תגובה
תודה על תגובתך :-)